Bannon en drie andere beklaagden gearresteerd: Steve Bannon droeg bij aan de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in 2016, waarna hij soms een van de belangrijkste adviseurs van de president was. Nu is hij gearresteerd – op verdenking van fraude. Trump distantieert zich van zijn voormalige vertrouwelinge. De voormalige hoofdstrateeg van de Amerikaanse president Donald Trump, Steve Bannon, pleitte na zijn arrestatie niet schuldig op verdenking van fraude. Rechter Stewart Aaron oordeelde donderdag in New York dat Bannon op borgtocht van $ 5 miljoen zou worden vrijgelaten. Hiervan moet de ex-adviseur van Trump $ 1,75 miljoen storten als onderpand.

Aaron heeft ook een reisverbod ingesteld voor gebieden buiten het noordoosten van de Verenigde Staten. De 66-jarige moet zijn paspoort inleveren. Trump nam afstand van zijn voormalige adviseur. Dat is interessant. Volgens de officier van justitie is Bannon donderdag om 7.15 uur (lokale tijd) gearresteerd op een jacht voor de kust van Connecticut. De New York City Attorney’s Office beschuldigde hem en drie andere verdachten ervan geld te hebben afgeleid van een online inzamelingsactie om een ​​muur te bouwen aan de grens met Mexico. De non-profitorganisatie genaamd “We Build the Wall” heeft meer dan $ 25 miljoen opgehaald bij “honderdduizenden” donateurs. Rechter Aaron beval Bannon toestemming aan te vragen voor het gebruik van privévliegtuigen of boten. Hij mag ook geen contact hebben met de andere beklaagden of met enige persoon die banden heeft met We Build the Wall. Bannon moet op 31 augustus voor de rechtbank verschijnen. Volgens de officier van justitie zijn donderdag ook de drie andere beklaagden aangehouden.

In de aanklacht stond dat Bannon meer dan $ 1 miljoen ontving van We Build the Wall, dat hij via een andere non-profitorganisatie onder zijn controle kreeg. Daarvan gaf hij honderdduizenden dollars uit aan persoonlijke uitgaven. De andere drie beschuldigden ontvingen ook honderdduizenden dollars van de “We Build the Wall” -donaties, “die ze allemaal gebruikten op een manier die niet strookt met de publieke vertegenwoordiging van de organisatie.” Trump sprak van een “trieste gebeurtenis” die verrassend was. De president zei langs de zijlijn van een ontmoeting met de Iraakse premier Mustafa al-Kadhimi in het Witte Huis: “Ik denk dat het een zeer slechte zaak is voor de heer Bannon.” Hij had al heel lang niets met Bannon te maken gehad. Hij keurde ook het project van de organisatie niet goed. ‘Het klonk als pronken voor mij.’ Het bouwen van de muur is een zaak van de overheid, niet van particulieren. De aanklacht zei dat de organisatie had geadverteerd dat 100 procent van het geld naar de bouw van een muur zou gaan. De 38-jarige oprichter en voorzitter van de organisatie verzekerde het publiek herhaaldelijk ten onrechte dat hij geen salaris of beloning zou ontvangen. Bannon verklaarde publiekelijk: “Wij zijn een vrijwilligersorganisatie.” Deze voorstellingen waren verkeerd. Om de betalingen aan de eveneens beschuldigde president van “We Build the Wall” te verhullen, had de verdachte een plan bedacht om onder meer geld te kanaliseren via de non-profitorganisatie onder leiding van Bannon en via een strobedrijf. Dat gebeurde bijvoorbeeld via nepfacturen. Was dit artikel over het coronavirus interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *