Het programma is: Trump, Trump, Trump: de Amerikaanse president wil gevierd worden op de verkiezingspartijconferentie. Zijn adviseurs beloven “bemoedigende boodschappen” – en volledige gezinsbetrokkenheid. De voorbereiding was chaotisch. De president heeft belangrijk nieuws, zei het in het Witte Huis. Toen verscheen Donald Trump persoonlijk en kondigde de goedkeuring aan van een bloedplasmatherapie voor Covid-19-patiënten door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten.

De therapie is een “historisch iets”, legde Trump uit. De “krachtige” behandelmethode zal “talloze levens redden”. Je hebt “ongelooflijk potentieel”. En: binnenkort komt er ook nieuw nieuws over mogelijke vaccins, beloofde de president. Dat is interessant. In feite wordt de door Trump aangekondigde therapie al enige tijd op patiënten uitgeprobeerd. Ze heeft ook enkele zieke mensen geholpen. Maar volgens veel wetenschappers is het verre van de doorslaggevende doorbraak in de strijd tegen Covid-19. Hoe dan ook, de grote aankondiging van Trump op dit punt zal waarschijnlijk bovenal één doel dienen: aan het begin van de Republikeinse verkiezingsconventie deze maandag wil de president maximaal optimisme verspreiden onder zijn aanhangers en het electoraat in de crisis. Het is een op maat gemaakte opmaat naar de vierdaagse bijeenkomst in Charlotte, North Carolina en de hoofdstad Washington.

De president staat opnieuw onder druk. Over 71 dagen zijn er verkiezingen in de VS en zijn uitdager Joe Biden staat duidelijk aan de leiding in praktisch alle peilingen. Trump moet hard werken als hij alsnog de comeback wil maken. Voor hem markeert het partijcongres de start van zijn inhaalrace. Hij is ervan overtuigd dat hij, net als in 2016, alle critici kan verrassen – en uiteindelijk zal het weer de grote winnaar worden. Een Trump-show vol zelfverheerlijking, sappige aanvallen op politieke tegenstanders en nationalistische tonen kan de komende dagen worden verwacht. Het programma is: Trump, Trump en Trump weer. Hij zou midden op het partijcongres moeten staan. De kandidaat is van plan om elke avond in Charlotte of Washington op prime time te spreken. Het officiële hoofdadres van Trump, dat hij voor het Witte Huis wil houden, staat gepland voor donderdag. De adviseurs van Trump zeggen dat de president een “bemoedigend bericht” het land in wil sturen. In tegenstelling tot Joe Biden en zijn democraten op hun partijconferentie, zal Trump een positieve visie voor het land laten zien. Of de partijconferentieshow zo soepel zal verlopen als Trump en zijn strategen hadden gehoopt, is volledig open. De planning van het partijcongres was ongeveer hetzelfde als het vorige presidentschap van Trump, nogal chaotisch. Was dit artikel over Wit-Rusland interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *