Lindner wil de FDP in de regering leiden: FDP-baas Christian Lindner wilde eigenlijk iets aardigs zeggen. Maar het deel van zijn toespraak tot ex-secretaris-generaal Teuteberg faalde. Later moet de leider van de liberalen terug roeien. FDP-leider Christian Lindner wisselde de aantijging van de grap van een oude man uit met een opmerking gericht aan de vorige algemeen secretaris Linda Teuteberg.

Op zaterdag in Berlijn zei Lindner in zijn toespraak op het federale partijcongres: “Ik denk er graag over na, Linda, dat we de afgelopen 15 maanden ongeveer 300 keer hebben gedaan, ik heb dat ongeveer gedaan , ongeveer 300 keer per dag samen begonnen. ” In reactie op het gelach in de zaal vervolgde hij: “Ik heb het over ons dagelijkse telefoongesprek in de ochtend over de politieke situatie. Niet wat je nu denkt.” Dat is interessant. De scène veroorzaakte kritiek op Twitter. Het CDU-lid Matthias Hauer schreef daar bijvoorbeeld, verwijzend naar het motto van het FDP-partijcongres: “#MissionAltherrenwitz in plaats van #Mission Aufbruch.” Lindner antwoordde ’s avonds: “Ik smeek uw verwennerij: de vermelding van de ochtendconferentie met de secretaris-generaal was geen grap – af en toe lachen irriteerde me”, schreef hij op Twitter. “Dus het was gewoon een misleidende zin. Eenmaal op Twitter, bij twijfel, alstublieft voor de beschuldigde …”.

FDP-leider Christian Lindner reorganiseerde de FDP op het federale partijcongres en bevestigde de claim van de liberalen om de regeringsverantwoordelijkheid binnen de federale regering weer over te nemen. Hij zei ook tegen de tv-omroep Phoenix: “Mijn partijvoorzitterschap, waarvoor ik in mei volgend jaar opnieuw zal solliciteren, hangt nauw samen met het doel om de FDP in de regering te leiden.” Met deze beslissing wilde hij de ernst van zijn plan onderstrepen. In het geval van een mislukking, zal hij loyaal blijven aan de politiek: “Je ziet geen actie van mij zoals Andrea Nahles. Met alle respect voor deze levensbeslissing. Ik heb veel plezier, veel plezier in de politiek, ook in het parlementaire groepswerk.” Het belangrijkste personeelslid Lindner was de verkiezing van de minister van Economische Zaken van Rijnland-Palts, Volker Wissing, tot nieuwe secretaris-generaal. De goedkeuring voor Wissing van bijna 83 procent moet worden gezien tegen de achtergrond dat de vorige zittende Linda Teuteberg, die pas vorig jaar werd gekozen, pas voortijdig aftrad onder enorme druk van Lindner. Teuteberg haalde in 2019 ongeveer 93 procent. (dpa / fra) Was dit artikel over het onderwerp Tiktok interessant? We zijn blij met elke feedback!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *