Van alle elektrische apparaten in huis is de wasdroger het meest brandgevaarlijk. Heb jij een wasdroger in huis? Dan is een inboedelverzekering onmisbaar. Een ongeluk zit echt in een klein hoekje.

Voorkom brand in je droger met deze tips

1.Zorg voor een schoon stoffilter

De belangrijkste tip om brand in de droger te voorkomen, is het schoonmaken van het stoffilter na iedere droogbeurt. Als je dan toch bezig bent maak je ook meteen de afvoerslang schoon en zuig je het stof uit de ruimte waar het filter in zit. Naast het feit dat een stofvrije filter veiliger is, verbruikt je droger op deze manier ook een stuk minder energie. Dit scheelt dan ook weer op je energierekening.

2.Zet de droger vrij

Zorg ervoor dat de droger de warmte kwijt kan, dit kun je doen door ervoor te zorgen dat de wasdroger vrij staat. De rooster voor de lucht aan- en afvoer mogen niet bedekt zijn en de luchtafvoerslang moet vrij liggen. Zorg ervoor dat de droger op een zo glad mogelijk oppervlak staat. Zorg er ook voor dat de droger aangesloten is op een geaard wandstopcontact.

3.Stop niet zomaar alles in de droger

Bijna alle kleding kan zonder problemen in de droger worden gestopt, er zijn echter wel een aantal uitzondering. Zo moet textiel dat in contact is geweest met verf, olie of vet ver weg blijven van de droger. Ook wanneer er rubber of schuimrubber in je kleding zit, moet je dit niet in de droger stoppen. Wanneer je dit wel doet is het risico op brand aanzienlijk groter.

4.Zet de droger niet aan als je er niet bent

Het gebruiken van de droger wanneer je niet thuis bent, is een heel slecht idee. Ditzelfde geldt voor het gebruiken van de wasmachine en de oven wanneer je niet aanwezig bent. Als er iets gebeurd met deze apparaten, is het fijn als je er zo snel mogelijk bij kunt zijn.

Sluit een goede inboedelverzekering af

Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat je een inboedelverzekering af hebt gesloten. Ondanks de bovenstaande tips kan er toch brand in je wasdroger ontstaan. In dit geval is het wel zo fijn wanneer de spullen in je huis goed verzekerd zijn. De inboedelverzekering van InShared staat bekend als één van de voordeligste. Bereken vandaag nog je premie.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *