Als iemand sterft zonder specifieke instructies achter te laten, kiezen veel mensen ervoor om geen begrafenis te houden. Overweeg echter, voordat je een dergelijke beslissing neemt, de rol die begrafenissen spelen in het rouwproces. Uiteindelijk moet de beslissing om een ​​begrafenis te houden aan elk individu zijn. Maar in sommige gevallen sterft een persoon zonder aanwijzingen te geven over zijn of haar begrafenisvoorkeuren. Denk in deze situaties na over wat hij of zij wellicht had gewild. Zorg voor een consensus binnen het gezin over welke begrafenisregelingen moeten worden getroffen. Houd bij het maken van deze keuzes rekening met al jouw uitvaartopties. In het afgelopen jaar is het niet hebben van enige vorm van service een trend geworden. Hoewel dit de familie zowel tijd als geld kan besparen, kan het houden van een begrafenis- of  erdenkings-ceremonie voor de overledene een belangrijke stap zijn in het rouwproces.

Erkenning van de overledene is belangrijk omdat:

  • Het versterkt de realiteit van de dood van een geliefde.
  • Het stelt familie en vrienden in staat hun verlies te erkennen en te uiten.
  • Het stelt geliefden in staat om met de gemeenschap om te gaan in hun nieuwe rollen (bijv. Weduwnaar).
  • Het biedt een constructieve omgeving voor mensen om hun kijk op leven en dood opnieuw te evalueren.
  • Het biedt groepsondersteuning door een gemeenschappelijke ervaring te creëren met de aanwezigen.

Het doel van een uitvaartdienst

Als we de dood meemaken van iemand van wie we houden, vervult een uitvaartdienst een aantal belangrijke behoeften.

  • Begrafenissen helpen ons te erkennen dat iemand van wie we houden, is overleden.
  • Bij begrafenissen kunnen we afscheid nemen.
  • Begrafenissen bieden continuïteit en hoop voor de levenden.
  • Begrafenissen bieden een ondersteuningssysteem voor ons, vrienden, familieleden en de gemeenschap.
  • Begrafenissen stellen ons in staat stil te staan ​​bij de zin van leven en dood.

Een herdenkingsdienst zal je helpen

Een voorbeeld van uitvaartcentrum is PC. Zij helpen je met het regelen van de crematie of begrafenis, direct of alvast vooraf. Een dienst is een speciaal eerbetoon aan het leven van de persoon. Het helpt ons onder meer de dood te erkennen, het leven te herinneren en ondersteuning te activeren tijdens deze van nature moeilijke tijd. De herdenkingsdienst helpt overlevenden de realiteit van de dood onder ogen te zien, wat de eerste grote stap is om verdriet van binnenuit op te nemen en ons in staat te stellen dit aan de buitenkant te uiten door middel van rouw. Een begrafenis geeft vrienden en familieleden de kans om hun liefde en respect te uiten voor iemand die belangrijk voor hen was. Door te zien hoeveel anderen er om geven, kan een gezin vaak wennen aan hun verlies. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *