Je zult er wellicht niet zo snel bij stilstaan, maar de gezondheid van je benen is een belangrijke factor in je algehele gezondheid. Lange uren staan of juist zitten kunnen ervoor zorgen dat je te maken krijgt met een slechte bloedsomloop, wat tal van gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Mocht je pijn, vermoeidheid of zwelling in je benen ervaren, maak dan kennis met deze vier tips om de gezondheid van je benen te verbeteren.

Ontwikkel een gezonde leefstijl

Dit is wellicht de meest vanzelfsprekende tip die we je kunnen meegeven, maar tegelijkertijd ook veruit de moeilijkste om op de lange termijn vol te houden. Hierdoor laat je de moed echter niet zakken! Door te kiezen voor goede eetpatronen, te stoppen met roken en regelmatig te bewegen kan je enorme verbeteringen in de gezondheid van je benen en je hele lichaam verwezenlijken.

Doe oefeningen

Mocht je klachten hebben in je benen of voeten, ga dan op zoek naar specifieke oefeningen voor de spieren en gewrichten waarvan je last hebt. Door oefeningen uit te voeren, zorg je ervoor dat je hart sneller gaat kloppen en een betere bloedsomloop teweegbrengt. Daarbij versterk je ook je spieren en kweek je meer uithoudingsvermogen. Vergeet overigens niet om na je dagelijkse activiteiten en oefeningen wat tijd vrij te maken voor het rekken en strekken!

Verhoog je benen en voeten

Als je merkt dat je last heb van voet- en beenklachten bij lange periodes achter elkaar te staan, dan zijn er aan aantal hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van compressiekousen. Het voordeel van compressiekousen is dat ze de doorbloeding van de spieren stimuleren, doordat ze sneller worden voorzien van verse zuurstof. Tevens helpen compressiekousen om de vermoeidheid die je voelt bij langdurig staan te verminderen, omdat de kous extra stabiliteit geeft aan de achillespees en de kuiten.

Praat met de podotherapeut

Als problemen met je benen of voeten aanhouden, dan is het belangrijk dat je tijdig aan de bel trekt. Ben je op zoek naar professionele hulp omtrent voetklachten bij jou in de buurt, zoek dan op Podotherapie Amsterdam voor meer informatie omtrent uiteenlopende oplossingen voor het verbeteren van je beweging. Een podotherapeut kan een diagnose stellen omtrent de gezondheid van niet alleen je benen en je voeten, maar ook aan voetklachten die voortkomen uit de lage rug. Een podotherapeut kan je helpen om de aandoeningen en symptomen vast te stellen, een belangrijke eerste stap om te kiezen voor de juiste behandeling. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *