Gebruik je elektrische fiets tegen stress


Stress, wie heeft er niet mee te maken? Zeker in deze tijd hebben veel mensen last van angst, depressie en slaapproblemen. Heb jij ook veel te veel stress naar je zin, pak dan wat vaker je fiets. Natuurlijk zijn er nog tal van andere dingen die je kunt ondernemen tegen stress, maar lichaamsbeweging is zeer effectief. Verschillende onderzoeken wijzen dit uit.

Fietsen is gezond


Elke dag je elektrische fiets uit de schuur halen is een heel goed idee. Naar de fietsenwinkel gaan om een goede fiets te kopen is net zo goed een uitstekend idee. Een goede fiets vergroot de kans dat je vaker een ritje gaat rijden. Natuurlijk wisten we allang dat fietsen gezond is. Maar nu blijkt dus dat fietsen ook het risico op stress sterk vermindert. De voordelen van fietsen ondervind je al als je elke dag bijvoorbeeld alleen naar je werk of een rondje door je omgeving fietst. Rijd je door een natuurlijke omgeving, dan is het effect nog groter.

Fietsen zorgt voor een geluksgevoel


Voel je veel stress en spanning in je lijf? Ben je wat down? Pak je fiets en je zult zien dat je stemming verandert. Fietsen maakt stoffen zoals serotonine en endorfine aan. Deze zorgen voor een geluksgevoel. Er was al veel langer bekend dat deze stoffen vrijkomen tijdens joggen. Nu blijkt dat dus bij fietsen ook het geval te zijn. Je hebt nog geen fiets waar je prettig op rijdt? Plan dan vandaag nog een ritje naar de fietsenwinkel

Verbeter je slaap en pak je fiets


Fietsen doe je altijd in de buitenlucht. Dat geeft meteen een stukje ontspanning. Tijdens het fietsen komen al je zintuigen aan bod en worden je hersenen als het ware schoon gewaaid. Maak je een redelijke fietstocht, dan zul je merken dat je slaappatroon ook verbetert. Mensen die veel bewegen, vallen sneller in slaap en voelen zich overdag minder moe omdat ze een betere nacht hebben gehad. ’s Avonds daalt ons cortisolniveau. Het melatonineniveau kan dan juist stijgen. Dit hormoon veroorzaakt een slaperig gevoel. Door regelmatig te fietsen verbeter je dit proces.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *