Ben jij voor een speciale gelegenheid van plan om een eigen spandoek te maken? Als je hem nou gaat inzetten voor het bijwonen van een protest of gewoon wilt gebruiken als handig promotiemiddel voor jouw winkel, er zijn een aantal basistips die je kunnen helpen bij de vormgeving ervan. In dit artikel hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet.

1. Houd het simpel

Het is belangrijk dat de elementen in jouw spandoek zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit betekent dat ze als het ware uit het hoofd getekend kunnen worden met een doos kleurpotloden! Zorg ervoor dat jouw spandoek uniek genoeg is om memorabel te zijn, maar eenvoudig in elkaar zit waardoor de boodschap direct weet over te komen. Mocht je gebruik maken van foto’s of afbeeldingen, zorg er dan voor dat je één afbeelding kiest die de aandacht weet te centreren.

2. Maak gebruik van samenhangend symboliek

Ga aan de slag met een samenhangend visueel concept dat alle elementen van jouw spandoek weet te ondersteunen. Indien mogelijk, probeer één enkel woord te schrijven dat je spandoek vertegenwoordigt. Denk hierbij aan een specifiek idee, zoals de natuur of een abstract concept zoals precisie of stabiliteit. Bij het ontwerpen van jouw spandoek is het van belang dat alle kunstelementen dit idee ondersteunen, aan de hand van letterlijke vormen of symbolische kleuren.

3. Gebruik niet meer dan drie kleuren

Hoewel dit uiteraard geen harde regel is, is het over het algemeen een goed idee om slechts een paar kleuren te gebruiken. Zorg voor een beter contrast door primaire kleuren te gebruiken, zoals rood, groen, blauw, zwart, geel en wit. Bij het bepalen van de kleuren, probeer goed na te denken over de associaties die elke kleur bij je oproept. 

4. Test de kwaliteit van de spandoek

Over het algemeen zijn er twee centrale aspecten die een geweldige spandoek tot leven brengen, namelijk het ontwerp en de kwaliteit van het materiaal dat je gebruikt voor de spandoek. Als je veel moeite hebt gestoken in het ontwerp van je spandoek, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze goed is bestemd tegen de weersomstandigheden en robuust genoeg is om niet snel last te krijgen van slijtage. Voordat je aan de slag gaat met spandoeken bedrukken, probeer de drukkerij om een monster van het materiaal te vragen, zodat je weet dat de kwaliteit geschikt is voor jouw specifieke doeleinden.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *