Home office, WFH en dagelijkse Zoom meetings. De kinderen zijn iedere dag thuis en verder dan een rondje hardlopen door de wijk kom je niet. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel en hopen we dat we binnenkort weer plannen mogen maken om iets verder te reizen dan het koffiezetapparaat. Wat dacht je van met het hele kantoor naar het Annapurna massief in Nepal? 

Annapurna is een massief in de Himalaya in Noord-Centraal Nepal met één piek van meer dan 8.000 meter, dertien pieken van meer dan 7.000 meter en zestien pieken van meer dan 6.000 meter. Het massief is 55 kilometer lang en wordt begrensd door de Kali Gandakikloof in het westen, de Marshyangdi-rivier in het noorden en oosten en de Pokhara-vallei in het zuiden. Aan het westelijke uiteinde omsluit het massief een hoog bekken dat het Annapurna Sanctuary wordt genoemd. 

De hoogste top van het massief, Annapurna I Main, is de tiende hoogste berg ter wereld met een hoogte van 8.091 meter. Maurice Herzog leidde een Franse expeditie naar de top door de noordkant in 1950 en was daarmee de eerste van de achtduizenders die werd beklommen en de enige 8.000 meter hoge top die bij de eerste poging werd veroverd.

Een trek naar Annapurna Basecamp is een 11- of 12-daagse onderneming die je naar het hoogste punt in het Annapurna Massief brengt zonder dat je in de touwen hoeft of de stijgijzers uit het vet moet halen. Het Annapurna Sanctuary is soms synoniem met Annapurna Base Camp Trekking. Een van de belangrijkste hoogtepunten van de Annapurna Base Camp trekking is het Annapurna Conservation Area en zijn gevarieerde fauna. Dit natuurgebied is het grootste natuurgebied ter wereld. De hoge weilanden en landschappen, de watervallen en de traditionele nederzettingen zijn ook overwegend populair in deze regio. 


Een grotere uitdaging is de Annapurna Circuit Trek. Het is een van de absolute trekking klassiekers in Nepal die steeds weer hoge ogen gooit bij avonturiers. Kom oog in oog met Dhaulagiri, Machhapuchhre, Manaslu, Gangapurna en Tilicho Peak. Loop langs weelderige rijstterrassen, bezoek pittoreske dorpen en maak kennis met de verschillende culturen die Annapurna rijk is. Ontmoet de de Gurungs, de Newars, de Brahmins en vele andere volkeren. Trek over de Thorung La pass en wandel over de rand van het Tibetaanse Hoogland. Het maakt niet uit of je de Annapurna Base Camp Trek of het de Annapurna Circuit Trek doet, je bent even helemaal weg van je homeoffice.